loading...

trädgård med rum för avkoppling och ögonfröjd

Trädgården är indelad i större och mindre rum. Framsidan går under benämningen "parken" där det finns en damm med en porlande bäck och flera planteringar där buskar och perenner samsas väl.
Bakom huset har vi innergården, som är stensatt och genom det fått lite medelhavskänsla. Här kopplar vi av och njuter i solen. 
Den bortre delen av trädgården är indelad i tre rum - kryddlandet, köksträdgården och Hemligheten. Den sistnämnda är under uppbyggnad och skall få cirkeln som tema.
Jorden är sandig och lätt och vi försöker jordförbättra med kompost och kogödsel så gott vi hinner. Vi har valt växter som trivs i denna jordmån. De flesta går i vitt, lila och gult, som t.ex. nävor, daggkåpa och lavendel och återkommer på flera ställen i trädgården. 
De annueller som vi har växer i krukor och i rabatterna finns enbart perenner. Det är så härligt att följa deras utveckling från tidig vår då de sticker i jorden till den första blomman. Flera av dem ger dessutom en andra blomning. 
Visst kräver trädgården arbete, men samtidigt vistas man hela tiden i en vacker mijö full av färger och dofter. Ordet trädgårdera är mer passande. Det rymmer också en känsla av filosofi.